Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Завжди важливо працювати у хорошому колективі і займатися тим, що до вам вподоби

October 4, 2018

Добре, коли  робота дозволяє людині відчути себе на своєму місці. Для когось пошук ідеальної професії може продовжуватися роками, навіть зайняти усе життя. А комусь аби зрозуміти своє призначення достатньо отримати сильні дитячі враження.

Героїня цього матеріалу з циклу «Херсонобленерго» у обличчях» ще зі школи знала ким хоче стати. І нехай назва професії «економіст із збуту електроенергії» для когось звучить нудно, Ларисі Купчевській вона дозволила розкрити свій потенціал.

Чим же повинен займатися економіст зі збуту електроенергії сектору роботи з юридичними споживачами? Ця професія включає моніторинг продажу електроенергії, проведення заходів для поліпшення її продажу, підведення підсумків, розробку планів у зв'язку з проведеним аналізом. В основному трудовий день фахівця-економіста проходить за комп’ютером та горами паперів із формами, планами, різноманітними даними.

За специфікою роботи, представники цієї професії безпосередньо із юридичними споживачами не спілкуються, а тільки збирають дані напрацьовані в структурних підрозділах і працюють з іншими енергетиками у межах Товариства.

Бувають дні, коли стає важко проводити весь час за комп’ютером, зізнається Лариса. Але не зважаючи на таке навантаження, економіст із збуту електроенергії нізащо не хотіла б змінити свій рід діяльності. Навіть інші професії у сфері енергетики не приваблюють її.

«У моєму житті так склалося, що я саме на цю роботу прийшла і від початку своєї трудової діяльності і до сьогодні займаюся практично тими ж видами роботи. Я вважаю, що я свою роботу знаю, вмію якісно виконувати і мені це подобається. Думаю, що мені з роботою пощастило.

А ще пощастило в тому, що доводилося працювати завжди з хорошими людьми, з професіоналами. Не було ніколи ніяких інцидентів. Я вважаю це теж важливо - займатися тим, що подобається і в хорошому колективі.

Це все складові такого поняття, як задоволеність роботою», - говорить Лариса Купчевська.

Захоплюючий світ обленерго відкрила для маленької Лариси мама. Вона у свій час працювала черговою в службі підстанцій. І, як всі батьки, іноді брала доньку до себе на роботу.

Як це часто буває, перші плани щодо майбутньої професії могли легко зникнути під час навчання у школі та після випуску з університету, але Лариса не змінила своїх намірів іти в енергетику:

«Спочатку я працювала в міських електромережах, потім  прийшла працювати сюди і вже 16-й рік тут, у «Херсонобленерго».

Кілька разів підприємство відправляло мене на підвищення кваліфікації. У Києві була на курсах, в Харкові. А ще в юні роки за участь в спортивних змаганнях між РЕЗамі була нагороджена поїздкою в Прибалтику.

З того, що мені вдалося досягти за роки своєї роботи тут - це автоматизація розрахунків юридичних осіб. Коли я тільки прийшла в енергетику, ми рахували все на папірці, а потім спільно з фірмою «Сонар», розробили комп'ютерну програму розрахунку для споживачів. Цю програму я вважаю від частини своїм дітищем».

На щастя, робота не поглинає повністю Ларису, у неї залишається  вільний час для заняття улюбленим хобі. Яке, до речі, у співробітника «Херсонобленерго» не одне.

«По-перше - квіти. Люблю розсаджувати різноманітні фіалки ... Така любов до квітів почалася роки 4-5 назад. Яку прищепила нам начальниця - Павлова Лілія Анатоліївна. Вона завжди мала море фіалок.

А ще рідко, але можу в'язати гачком килимки. Мені завжди подобалося в'язання, ще зі школи потроху робила то шапочку, то шарфики, а зараз -килимки. Це хобі у мене суто для того, щоб отримати задоволення, щоб розслабитися.

В якості «активного» відпочинку у мене прогулянки з батьками. Ми кожен вихідний звикли гуляти по парку», - ділиться економіст із збуту електроенергії Лариса Купчевська.

Якщо після цієї історії у вас виникло бажання стати частиною дружного колективу «Херсонобленерго», звертайтеся до відділу кадрів  інженера з підготовки кадрів – Тарнавської Олени Павлівни:

вул. Пестеля, 5, тел.: (0552) 480-311, 480-229, 480-351

480-289 (начальник відділу кадрів), факс: 22-61-49

elena.tarnavskaya@co.ksoe.com.ua

 

Ми будемо раді бачити вас у своїй команді.

Нагору